Upravni odjel za društvene djelatnosti grada Varaždina raspisao je JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA UDRUGA U PODRUČJU SOCIJALNE SKRBI I ZDRAVSTVA OD JAVNIH POTREBA U 2017. GODINU.
Društvo psihologa Varaždin prijavilo se na javni poziv i dobilo sredstva za provođenje projekta „Treća sreća“.PRIORITENO PODRUČJE: skrb o starijim osobama i umirovljenicima

CILJEVI PROJEKTA: projekt je usmjeren na osobe treće životne dobi s ciljem edukacije o aktualnim temama, korisnim znanjima i vještinama, osnaživanju i pružanju psihosocijalne podrške te pružanju usluge psihološkog savjetovanja.

OPIS PROJEKTA: u okviru projekta će se provoditi iskustvene radionice s temom „Uspješno starenje“. Na taj način postiže se cilj edukacije sudionika o tome kako podići kvalitetu života i promovirati mentalno zdravlje. Uz to će se sudionici moći besplatno savjetovati s psihologom čime se ispunjava cilj pružanja pomoći u kriznim situacijama, ali i prevenciji dodatne degradacije slike o sebi (samopoštovanja) i vjere u svoje sposobnosti i mogućnosti (samopouzdanja).