Društvo psihologa Varaždin (DPV) osnovano je 23.12.1985. godine, a okuplja psihologe i psihologinje iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije. Krovne organizacije DPV-a su Hrvatsko psihološko društvo kojeg smo član od osnivanja, a time i EFPE, a članovi DPV-a članovi su i Hrvatske psihološke komore (od 2003. godine ili stjecanja osnovne dopusnice za rad). Društvo trenutačno ima 60 članova. Svih 30 godina svog djelovanja DPV kontinuirano organizira edukacije, seminare i predavanja koji su važni dio poslijediplomske edukacije psihologa u navedenim županijama. Tijekom svake godine DPV organizira 4-6 stručnih predavanja za svoje članove i stručnjake srodnih struka. Predavanja , seminare ili stručne skupove koje smo organizirali tijekom 2015.i 2016. godine bodovana su i od strane Povjerenstva za stručno usavršavanje Hrvatske psihološke komore, kao i od Povjerenstva za stručno usavršavanje Hrvatske liječničke komore, Hrvatske komore medicinskih sestara, Komore socijalnih radnika, Agencije za odgoj i obrazovanje. Istovremeno, članovi DPV godišnje održe više desetaka predavanja, radionica i seminara za različite skupine građana u sredinama u kojima žive i rade, a često i izvan spomenutih županija, aktivni su sudionici Godišnjih konferencija hrvatskih psihologa, te ostalih stručnih konferencija i kongresa.

U Tjednu psihologije, manifestaciji koja se posljednjih desetak godina održava u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva, DPV je organizirao Psihošpancir, dvodnevni stručni skup koji je bio otvoren za građanstvo. Sedamdeset pet predavača sudjelovali su u ovom festivalu psihologije koji osim promocije psihologije kao primijenjene struke ima za cilj i širenje zdravstvene pismenosti i informiranosti stanovništva o mentalnom zdravlju.

U srpnju 2016. godine Društvo psihologa Varaždin uredilo je svoje prostore u Graberju 33, Varaždin čime su se ostvarili i osnovni preduvjeti za savjetovališni rad , organizaciju predavanja i radionica.